برای نخستین بار با جمعآوری 6500 داده؛
بانک اطلاعاتی جامع آزمایشگاههای غیردولتی برای نخستین بار در کشور منتشر شد
با توجه به اهمیت بکارگیری توان بخش غیردولتی، ساماندهی و بهرهوری بیشتر در امور آزمایشگاهی، برای نخستین بار در کشور بانک اطلاعاتی جامع آزمایشگاههای غیردولتی کشور شامل 6500 داده جمع آوری و منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان دامپزشکی کشور، دکتر محمد حبیبی، رئیس مرکز ملی تشخیص آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی این سازمان با اعلام این خبر افزود: با همّت کارشناسان این مرکز و همکاران استانی برای نخستینبار، بانک اطلاعاتی جامعی از آزمایشگاههای غیردولتی کشور شامل 6500 داده ،جمع آوری و گزارش آن جهت بهره برداری علاقه مندان و فعالان این بخش ارائه گردیده است.
وی با بیان اینکه امروزه با افزایش جمعیت و نیاز روزافزون دسترسی به منابع غذایی، اهمیت و ضرورت نظارت، کنترل و تضمین سلامت جوامع که مرهون تلاشهای سازمانهای دخیل در این امور از جمله سازمان دامپزشکی کشور است، بیش از پیش حس میشود افزود: دراین خصوص مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی به عنوان بازوی کنترلی و تشخیصی سازمان دامپزشکی کشور در حوزههای تشخیص بیماریهای دام، کنترل دارو و مواد غذایی و باقیماندههای دارویی با تجهیزات بهروز و تلاش کارشناسان خبره و تجارب ارزنده در طی سالهای گذشته توانسته است به رسالت خود در این حوزه عمل نماید.
حبیبی با بیان اینکه مرکز ملی تشخیص، آزمایشگاههای مرجع و مطالعات کاربردی با توجه به ضرورتهای سازمان دامپزشکی کشور و مخاطرات منطقه ای و جهانی، علاوه بر شناسایی و استقرار روشهای نوین و انجام آزمایشهای متعدد ، وظیفه توسعه خدمات آزمایشگاهی و هدایت آزمایشگاههای ادارت کل و در بخش خصوصی و افزایش بهرهوری و مشارکت در منابعانسانی و تجهیزاتی را در سرلوحه اهداف خود دارد، تصریح کرد: با این وجود نبود اطلاع کافی از زیر مجموعه آزمایشگاهی غیردولتی بهدلیل کثرت، پراکندگی و عدم صدور پروانههای اشتغال توسط این مرکز، تفاوت ضوابط و قوانین تاسیس آزمایشگاه دامپزشکی در طول سالها، امکان برنامهریزی صحیح و بهینه را فراهم نمیساخت. از اینرو برای نخستین بار در سازمان دامپزشکی کشور به همّت مرکز ملی تشخیص و تلاش همکاران استانی بانک اطلاعاتی جامعی بالغ بر 6500 داده که در قالب پرسشنامه دریافت و پس از بررسی، نتایج ذیل در راستای تشریح شرایط جاری آزمایشگاه های بخش غیردولتی دامپزشکی در خدمت مسئولین و سیاستگذاران سازمان قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده 222 آزمایشگاه طی سالهای 1302 تا 1398 از سازمان دامپزشکی یا سازمان نظام دامپزشکی، پروانه فعالیت اخذ کرده اند تصریح کرد: نخستین آزمایشگاههای دامپزشکی به ترتیب متعلق به استان تهران (نزاجا 1302)، استان اصفهان (فخرزادگان 1362)، استان تهران (آزمایشگاه مرکزی 1363) است.
این مقام مسئول در سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اینکه بیشترین آزمایشگاههای غیردولتی دامپزشکی به ترتیب در استانهای تهران، خراسان رضوی و آذربایجان غربی است، گفت: استانهای سیستان و بلوچستان، کهکیلویه و بویراحمد، زنجان و خراسان شمالی واجد فقط یک آزمایشگاه دامپزشکی غیردولتی است، این در حالی است که در کرمان جنوبی آزمایشگاه دامپزشکی فعالیت ندارد.
به گفته وی، بر اساس این گزارش، بالغ بر یک هزار نفر بصورت کادر فنی فعال در 222 آزمایشگاه دامپزشکی غیردولتی کشور مشغول به فعالیت هستند.
Leave a Comments