• 1396/12/23 - 12:00
  • تعداد بازدید: 328
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
پيام هاي بهداشتي ماهي قرمز

توصیه های بهداشتی خرید و نگهداری ماهیان قرمز شب عید

توصیه های بهداشتی ماهی قرمز



ماهی قرمز با نام علمی كاراسیوس آئوراتوس یكی از اولین ماهیان آكواریومی بوده كه توسط انسانها نگهداری شده است،ماهی قرمز انواع مختلفی داردكه بزرگترین آنها تا 60 سانتیمتر رشد می كند و ممكن است حداكثر وزنی 5 كیلوگرم هم برسدولی اغلب آنها در اندازه های كوچك رشد می كنند،در شرایط مناسب ماهی قرمز ممكن است بیشتر از 20 سال هم عمر كند ولی بیشتر ماهیان قرمز خانگی به دلیل شرایط نگهداری معمولا بیشتر از 6-8 سال زنده نمی مانند.این ماهیان در درجه حرارت های بالای 25 درجه سانتیگراد آسیب پذیر بوده و تغییرات ناگهانی دما باعث مرگ آنها می شود،بیماریهای مشترك بین ماهیان زینتی و انسان محدود بوده و تاكنون گزارشی مبنی بر بیماریهای انسانی با مخزن ماهیان زینتی ارایه نشده است،علی ایحال به منظور نگهداری ماهی در شرایط بهداشتی شرایط ذیل توصیه می گردد:


- ماهی قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداری و دامپزشکی تهیه نمایید.

- از خرید ماهی از فروشندگانی که ماهی ها را به صورت متراکم و در محل و در شرایط نامناسب بهداشتی و زیستی (از قبیل شرایط نامناسب اکسیژنی و دمایی آب) نگهداری می نمایند، خودداری نمایید

- از خرید ماهیانی كه دارای علائم ( باله های تا خورده، سائیده و جمع شده، وجود لكه های پنبه مانند روی بدن، وجود زخم روی بدن، ماهی بی قرار كه خود را به اطراف میمالد، ماهی دارای فلس های ریخته) خودداری نمائید.

- در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و كنار سفره های هفت سین مقدار آب موردنیاز هر قطعه ماهی انگشت قد حداقل 3 لیتر منظور شود. یک تا دو بار در هفته آب ماهیان را تعویض کنید و از شن و ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهیان استفاده ننمایید.

آب مورد استفاده بدین منظور باید بهداشتی بوده و در مورد آب های شرب شبكه آبرسانی شهری باید یا کلرزدایی گردد و یا جهت تعادل گازها و خروج كلر قبل از مصرف حداقل به مدت 48 ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره گردد.

- از دست زدن كودكان به ماهیان جلوگیری نموده و به آنها آموزش دهید كه در صورت دست زدن به ماهیان، دستان خود را با آب و صابون بشویید.

- ماهی قرمز بایستی با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند. استفاده از غذای آماده بهتر است. غذادهی بایستی یک یا حداکثر دو بار در روز و به اندازه ای باشد که در مدت یک تا دو دقیقه مصرف شود.

- در صورت بروز هر نوع علائم و تلفات در ماهیان آكواریومی، به دامپزشك مراجعه نمائید.

- در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی های پوستی، پس از تماس با ماهیان یا آب آكواریوم، به پزشك مراجعه نمائید.

- ماهی قرمز نیز مانند بقیه حیوانات خانگی دارای نیاز های حداقل حیاتی است، لذا در صورت عزیمت به مسافرت و یا ترک منزل، ماهیان را به اقوام خود هدیه و یا به آکواریوم دارها تحویل نمایید و یا آنها را دراماکن محصور مجاز مشخص شده رهاسازی نمایید.

- از قرار دادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری نمایید.

- غذاهای ماهیان آكواریومی در جاهای خنك و تاریك و خشك و در ظروف كاملاً در بسته و با رعایت تاریخ مصرف برای این مواد غذایی، نگهداری نمائید.

- از خرید هرگونه جانوران خزنده و دوزیست مثل مار آبی،حلزون و لاك پشت گوش قرمز خودداری نمایید.


  1.  


  • گروه خبری:
  • کد خبر : 209537
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه