• 1398/02/10 - 07:57
  • تعداد بازدید: 376
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل دامپزشکی قم:

استفاده از هورمون در مرغداری های قم صحت ندارد

مدیرکل دامپزشکی استان قم درجمع خبرنگاران اظهارداشت، استفاده از هورمون در مرغداری ها صحت ندارد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان قم به مناسبت فرارسیدن روزجهانی دامپزشکی مدیرکل دامپزشکی استان قم درنشست خبری که درسالن جلسات این اداره کل برگزار گردید گفت،موضوع استفاده ازهورمون درمرغداریها صحت ندارد وتمام مرغداریها وکشتارگاهها توسط کارشناسان دامپزشکی نظارت میشوند.

 مهدی رفیعی محمدی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران، افزود: با توجه به اجرای طرح پایش و نمونه برداری که در چند سال گذشته اجرا شده، تاکنون دارو یا هورمون رشدی در طیور شناسایی نشده است.
وی با تاکید بر این که به همه مصرف کنندگان از نظر سلامت و استفاده نکردن از هورمون در طیور اطمینان می دهم، ادامه داد: وزن بالای مرغ و رشد مناسب طیور نشان دهنده هورمون نیست، بلکه مرغداران با شناسایی فاکتورهای مناسب برای رشد طیور موفق به اصلاح ژنتیک آنها شده اند.
وی با بیان این که مرغ هایی که وزنشان بیش از یک کیلو و 800 گرم به دلیل افزایش نگهداری مرغ در سالن می باشد، افزود: از نظر علمی بهترین سن تولید مرغ تا 42 روزگی می باشد و پس از آن میزان ذخیره چربی و در نتیجه وزن مرغ افزایش می یابد.
رفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل برخی از مردم در استفاده از مرغ سنگین وزن، مرغداران برای جلب رضایت مشتری ، طیور را بیشتر از 42 روز نگه می دارند که گاهی باعث کاهش ارزش غذایی مرغ می شود.
وی با اشاره به این که مرغ هایی که وزنشان بیش از یک کیلو و 800 گرم به دلیل افزایش نگهداری مرغ در سالن می باشد، افزود: از نظر علمی بهترین سن تولید مرغ تا 42 روزگی می باشد و پس از آن میزان ذخیره چربی و در نتیجه وزن مرغ افزایش می یابد.
رفیعی خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل برخی از مردم در استفاده از مرغ سنگین وزن، مرغداران برای جلب رضایت مشتری ، طیور را بیشتر از 42 روز نگه می دارند که گاهی باعث کاهش ارزش غذایی مرغ می شود.وی با اشاره به این که تلاش داریم با ابزار تشویقی والزام آورمرغداریهارا ترغیب به عدم نگهداری بیش از42 روز مرغ نماییم گفت،براساس طرحی که سال گذشته اجرایی شدطیوری که بیش از42 روز درمرغداریها نگهداری شودند ازپ.شش بیمه خارج خواهندشد.وی درادامه اظهارداشت،ازسال گذشته تاکنون هشت میلیون و176 هزاردزانواع واکسن آنفلوانزای فوق حادپرندگان درمرغداریهای گوشتی،پولت ومادراستفاده شده است .درحال حاضر سه میلیون و832 هزارمرغ تخمگذار داخل قفس و 2 میلیون و146 هزارقطعه پولت درحال پرورش وتولید میباشد.مدیرکل دامپزشکی استان اضافه کرد،درسال 97 نسبت به 96 میزان کانونهای بیماری درمرغ گوشتی 54 درصد ، پولت تخمگذار 76 درصد ومرغ تخمگذار 90 درصد کاهش یافته است.رفیعی بابیان اینکه تمام واکسنها درچرخه دامپزشکی تحت نظارت وکنترل کیفی هستند ادامه داد برخی واکسنهای دام خارج ازاین چرخه توسط دلالان وارد میشود که موردتایید نیست. ایشان درادامه اظهارداشت،درسال گذشته 9 درصدافزایش واکسیناسیون دام افزایش داشته وسال گذشته کانون بیماری تب برفکی 51 درصد ، تب مالت 58 درصد وبیماری آبله 60 درصد نسبت به سال 96 کاهش داشته است.

 شایان ذکراست که آخرین شنبه از ماه آوریل به نام روزجهانی دامپزشکی نامگذاری شده است.

  • گروه خبری: اخبار استان
  • کد خبر : 128994
کلمات کلیدی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه